Žydiškas obuolių pyragas. Jewish Apple Cake.


Obuoliai, obuoliai, obuoliai...rudenį jų daug ir jie visokie. Rausvi, geltoni, žali...saldūs, rūgštūs, minkšti...iš kaimo ar parduotuvės. Ir ruduo be obuolių pyrago, ne ruduo. Kaip ir obuoliai be rudens. Kaip ir obuoliai be cinamo ir cukraus. Kaip viskas tampriai gyvenime susiję, ar ne?
Ilgai neišvedžiojus- pristatu mažą, kuklų, bet laaaaaaaaabai skanų mano atradimą- žydišką obuolių pyragą. Išbandykit. Tikrai pavyks. Ir labai skaniai. Tad išsivirkit arbatos ir- prie darbo:)

Apples, apples, apples...at this time of year we have so many of them. Reddish, yellow, green...sweet, sour, soft...from your garden or from the supermarket. Theres no fall without apples. And no apples without a fall. Like no apples without cinnamon and sugar. Its all so much connected in this world, isnt it?
To make long story short- Im proudly presenting little and verry modest, BUT- extremely tasty discovery- Jewish Apple Pie. Huh! Try it out. So simple. So good. So- make yourself some tea and start baking:)

Reikės:
6 vidutinio dydžio obuolių
1 šaukštas cinamono
5 šaukštai cukraus

350 g miltų
1 šaukštas kepimo miltelių
1 a.š. druskos
1 nepilna stilklinė aliejaus (apie 200 ml)
400 g cukraus (aš dėjau apie 200 g)
3 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų sulčių (manau, tiktų ir citrinų sultys)
a.š. vanilės ekstrakto
4 kiaušinių

Procesas:
Pirmiausia- nulupti, išvalyti obuolius, juos supjaustyti "kubeliais", apibarstyti cukrumi ir cinamonu, išmaišyti ir padėti į šalį.
Inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Atskirai, kitame inde- aliejų, vanilę, cukrų ir apelsinų sultis. Tuomet sumaišyti abu mišinius. Po to- įmušti po vieną kiaušinius. Gerai išmaišyti. Ištepti kepimo formą riebalais (aš naudojau "keksinę" formą, bet galima ir paprasčiausią tortinę apvalią ar stačiakampę- tik nedidelę). Tada į formos dugną supilti pusę tešlos ir ant viršaus suberti pusę obuolių. Ant jų- likusią dalį tešlos ir vėl- obuolius. Nuo obuolių likusių skanių sulčių neišlipkite- o jomis apšlakstykite pyrago paviršių- obuoliai gražiai apkeps:)
Kepti reikia maždaug 180° C karčio orkaitėje apie 1 valandą ir 15 min. Dantų krapstuku patirkinkite ar iškepęs. Galbūt jūsų orkaitėje iškeps greičiau:) Ir stebėkite, kad nesukeptų obuoliai.
Skanaus!
Receptas iš čia.

Komentarai

Populiarūs įrašai