Du skaniausi avinžirnių troškiniai

Ingridientai (4 porcijoms)

1 didelio svogūno arba 2 vidutinio dydžio svogūnų
1 saliero stiebo
2 valgomųjų šaukštų aliejaus
Druskos
1 didelės raudonos saldžiosios paprikos
2 didelių morkų
200 g cukinijos
480 g virtų avinžirnių (tinka ir konservuoti avinžirniai, tik svarbu juos nusunkti ir nuskalauti po šaltu vandeniu)
600 ml konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
200 ml karšto vandens
1 kubelio ekologiško daržovių sultinio
2 lauro lapelių
2 arbatinių šaukštelių džiovintų raudonėlių
2 vidutinio dydžio česnako skiltelių
1 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Keleto šviežių petražolių šakelių
Nedidelio žiupsnelio cukraus (nebūtina) 


Image result for chickpea stew veganAvinžirnių troškinys


1. Nulupkite ir supjaustykite svogūną apie 1 cm dydžio kubeliais. Saliero stiebą supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Dideliame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Svogūną ir salierą bei gerą žiupsnį druskos suberkite į įkaitintą aliejų, kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės.
3. Tuo metu pašalinkite saldžiosios paprikos sėklas ir minkštimą supjaustykite apie 1 cm dydžio kubeliais. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka.
4. Įmaišykite paprikas ir morkas į svogūnus ir salierus ir, pagardinę druska, kepkite, prikaistuvį uždengę dangčiu, dar 5 minutes. Nepamirškite kartas nuo karto pamaišyti.
5. Cukiniją supjaustykite apie 1 cm dydžio kubeliais. Sudėkite į apkepusias daržoves. Suberkite avinžirnius, supilkite konservuotus smulkintus pomidorus su visomis sultimis, vandenį, įtrupinkite sultinio kubelį, sudėkite lauro lapelius, raudonėlius. Viską gerai išmaišykite ir užvirkite.
6. Įtarkuokite česnako skilteles, suberkite paprikos miltelius, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Išmaišykite ir uždengę troškinkite ant mažesnės nei vidutinė ugnis 20 minučių.
7. Supjaustykite petražoles ir, nuėmę prikaistuvį nuo ugnies, įmaišykite jas į troškinį. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Jei norite, galite įberti nedidelį žiupsnelį cukraus.  


Avinžirnių karis su pomidorais ir kokosų pienu

Ingredientai -4 porcijos
  1. 1 stiklinė sausų avinžirnių* (arba 2 indeliai konservuotų)
  2. 1 šaukštas augalinio aliejaus (kokosų arba kitokio)
  3. 1 svogūnas, supjaustytas gabaliukais
  4. 1 šaukštas tarkuotos imbiero šaknies
  5. 1/2 šaukšto sutarkuoto česnako
  6. 1 šaukštelis cukraus
  7. 2 kardamono pumpurai (išimtos sėklytės)
  8. 2 šaukšteliai geltonojo curry
  9. 1 šaukštelis kumino
  10. 1 šaukštelis saldžiosios paprikos
  11. 1 šaukštelis (arba pagal skonį) aitriosios paprikos
  12. 1 indelis konservuotų pomidorų arba 2-3 švieži pomidorai, supjaustyti gabaliukais
  13. 1/2 stiklinės pomidorų pastos (passata)
  14. Druskos
  15. 150 ml kokosų pieno (+ serviravimui)
  16. Šviežių kalendrų patiekimui
Vegetariškas avinžirnių karisInstrukcijos
  1. Išmirkytus avinžirnius virkite pasūdytame vandenyje apie 1-1.5 val, arba kol jie taps minkšti. Neišpilkite vandens, kuriame avinžirniai virė.
  2. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus. Įberkite šaukštelį druskos, suberkite tarkuotus imbierus ir česnakus, ir toliau kepinkite maišydami apie 2 min., kol viskas gražiai apskrus. Tada suberkite visus prieskonius ir toliau pakepinkite maišydami minutę kitą. Jei ima svilti ir sausėti, įpilkite kelis šaukštus vandens, kuriame virė avinžirniai.
  3. Suverskite į puodą pomidorus (konservuotus kartu su sultimis, šviežius - nulupę pomidorų odelę ir juos smulkiai supjaustę), taip pat pomidorų pastą (passata), ir maišydami troškinkite ant nedidelės ugnies apie 5 min. Sudėkite avinžirnius ir įpilkite pusę stiklinės skysčio, kuriame jie virė (jei naudojate konservuotus - sudėkite į puodą konservuotus avinžirnius kartu su jų skysčiu ir plius įpilkite pusę stiklinės verdančio vandens), troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20 min, pridengę puodą.
  4. Supilkite kokosų pieną, gerai išmaišykite ir troškinkite curry ant nedidelės ugnies dar 10-15 min.
  5. Patiekite su virtais ryžiais, kapotomis kalendromis ir trupučiu kokosų pieno.
Pastabos
  1. *Išmirkius turėtumėte gauti apie 2 stiklines avinžirnių

Receptas iš: https://www.nidosreceptai.lt/avinzirniu-karis-su-pomidorais-ir-kokosu-pienu/

Komentarai

Populiarūs įrašai